Cazare Transalpina
Pensiune cu Ciubar
Pensiune cu Piscina Transilvania

Punct Gastronomic Local

In Transilvania nu se poate vorbi despre gastronomie fara a vorbi despre mediu, cultura, spiritualitate, calitatea solului si a apei. Totul este legat prin respectul pentru natura, pentru pamantul mama.

Primul Punct Gastronomic Local din Transilvania

De vei pasi pe terasa noastra sau in crama construita in anul 1850′, gurmandul din tine se va putea delecta cu cele mai savuroase bucate, asa cum doar noi stim sa preparam.Jambon de porc la cuptor

Vezi Mai Mult
Cazare Punct Gastronomic Local

Gastronomia transilvaneana este, fara indoiala, un slow food autentic in care traditii si ceremonii se impletesc pentru a explica dimensiunea culturala.

Punct Gastronomic Local

Mic dejun dupa retetele de 70 de ani ale bunicii

Mic dejun

30 LEI
caşcaval 30 g, brânză 30 g, mezeluri 60 g, unt 20 g, gem 40 g, paine 50 g, legume 50 g. Aperitiv cald 1 produs: omletă 80 g, crenvurști 100g, virşlii 100 g sau ochiuri 80 g. Băuturi incluse: apă 250 ml şi suc natural 250 ml. La alegere 1 produs: cafea 75 ml, cappuccino 200 ml, lapte 200 ml sau ceai 200 ml. La cerere programare cu o zi înaininte inclusiv produse vegetariene: zacuscă, vinete, legume, cereale etc.

Platou branzeturi

60 LEI
mix de branzeturi 250 g, miez de nuca 50 g, boabe de struguri 50 g, felii de mar 50 g, miere de albine 50 g

Virslii de Pianu

15 LEI
aprox. 100 g
Punct Gastronomic Local

Mancaruri Traditionale

Dupa retelele de 70 ani ale bunicii

Antricot de vita la cuptor

55 LEI
aprox. 330 g

Tocanita de vitel

45 LEI
aprox. 200 g

Tocanita de pui

30 LEI
aprox. 200 g

Jambon de porc la cuptor

120 LEI
aprox. 800 g

Carne de porc la garnita

30 LEI
aprox. 200 g

Coaste de porc la cuptor

35 LEI
aprox. 400 g

Ceafa de porc marinata

27 LEI
aprox. 200 g

Ficatei de pui in unt

27 LEI
aprox. 200 g

Carnat de casa la tigaie

27 LEI
aprox. 200 g

Varza calita

35 LEI
cu mamaliga si carnati, aprox. 400 g

Lista mancarurilor traditionale din Transilvania este lunga iar in casele taranilor continua sa traiasca si sa supravietuiasca dupa ciclicitatea de alta data. Pentru a le gusta in zona exista multe restaurante, pensiuni si agroturism care promoveaza retetele traditionale.