Cazare Transalpina
Pensiune cu Ciubar
Pensiune cu Piscina Transilvania

Punct Gastronomic Local

In Transilvania nu se poate vorbi despre gastronomie fara a vorbi despre mediu, cultura, spiritualitate, calitatea solului si a apei. Totul este legat prin respectul pentru natura, pentru pamantul mama.

Primul Punct Gastronomic Local din Transilvania

De vei pasi pe terasa noastra sau in crama construita in anul 1850′, gurmandul din tine se va putea delecta cu cele mai savuroase bucate, asa cum doar noi stim sa preparam.

Punct Gastronomic Local

Gastronomia transilvaneana este, fara indoiala, un slow food autentic in care traditii si ceremonii se impletesc pentru a explica dimensiunea culturala.

Punct Gastronomic Local

Mic dejun dupa retetele de 70 de ani ale bunicii

Mic dejun

30 LEI
caşcaval 30 g, brânză 30 g, salam si şunca 30 g, unt 20 g, gem 40 g, omleta sau ochiuri 80 g, paine 50 g, la alegere un ceai 200 ml, o apă 250 ml, o cafea 75 ml sau o cană de lapte 200 ml

Platou branzeturi

60 LEI
mix de branzeturi 250 g, miez de nuca 50 g, boabe de struguri 50 g, felii de mar 50 g, miere de albine 50 g

Virslii de Pianu

15 LEI
aprox. 100 g
Punct Gastronomic Local

Mancaruri Traditionale

Dupa retelele de 70 ani ale bunicii

Tocanita de vitel

35 LEI
aprox. 200 g

Tocanita de pui

28 LEI
aprox. 200 g

Carne de porc la garnita

28 LEI
aprox. 200 g

Coaste de porc

30 LEI
aprox. 400 g

Ceafa de porc marinata

25 LEI
aprox. 200 g

Ficatei de pui in unt

25 LEI
aprox. 200 g

Carnat de casa

25 LEI
aprox. 200 g

Varza calita

35 LEI
cu mamaliga si carnati, aprox. 400 g

Lista mancarurilor traditionale din Transilvania este lunga iar in casele taranilor continua sa traiasca si sa supravietuiasca dupa ciclicitatea de alta data. Pentru a le gusta in zona exista multe restaurante, pensiuni si agroturism care promoveaza retetele traditionale.