Cazare Transalpina
Pensiune cu Ciubar
Pensiune cu Piscina Transilvania
cazare cu piscina transalpina

Punct Gastronomic Local

In Transilvania nu se poate vorbi despre gastronomie fara a vorbi despre mediu, cultura, spiritualitate, calitatea solului si a apei. Totul este legat prin respectul pentru natura, pentru pamantul mama.

Punct Gastronomic Local in Transilvania

De vei pasi pe terasa noastra sau in crama construita in anul 1850′, gurmandul din tine se va putea delecta cu cele mai savuroase bucate, asa cum doar noi stim sa preparam.Jambon de porc la cuptor

Vezi Mai Mult
Punct Gastronomic Local

Gastronomia transilvaneana este, fara indoiala, un slow food autentic in care traditii si ceremonii se impletesc pentru a explica dimensiunea culturala.

Omleta Traditionala Romaneasca

Mic dejun dupa retetele de 70 de ani ale bunicii

Mic dejun boieresc

40 LEI
caşcaval 30 g, brânză 30 g, mezeluri 60 g, unt 20 g, gem 40 g, paine 50 g, legume 50 g. Aperitiv cald 1 produs: omletă 80 g, crenvurști 100g, virşlii 100 g sau ochiuri 80 g. Băuturi incluse: apă 250 ml şi suc natural 250 ml. La alegere 1 produs: espresso 30 ml, espresso lung 50 ml, espresso dublu 60 ml, cappuccino 200 ml, ciocolată caldă neagră 200 ml lapte 200 ml sau ceai 200 ml. La cerere programare cu o zi înaininte inclusiv produse vegetariene: zacuscă, vinete, legume, cereale etc.

Gustarea boierului

85 LEI
ochiuri, slanină, cârnaţi, roşie, castraveţi, ceapă, brânză, caşcaval, aprox. 400 g

Platou brânzeturi fine

85 LEI
mix branzeturi, miez nucă, boabe de struguri, felii de măr, miere de albine, aprox. 400/50 g

Platou tărănesc

50 LEI
slănină, jumări, tobă, cârnaţi, ceapă, aprox. 200 g

Virslii Traditionali de Pianu

15 LEI
aprox. 100 g
Tocanita De Vitel Transilvania

Mancaruri Traditionale

Dupa retelele de 70 ani ale bunicii

Antricot de vita la cuptor

60 LEI
aprox. 330 g

Tocanita de vitel

45 LEI
aprox. 200 g

Tocanita de pui

35 LEI
aprox. 200 g

Iahnie de fasole

37 LEI
cu afumatura si ceapa aprox. 200/100/100 g

Carne de porc la garnita

35 LEI
aprox. 200 g

Coaste de porc la cuptor

40 LEI
aprox. 400 g

Cascaval pane

29,00 lei
aprox. 200 g

Snitel de porc/pui

29,00 lei
aprox. 220 g

Cotlet/Ceafa de porc

27 LEI
la grill aprox. 200 g

Ficatei de pui in unt

25 LEI
aprox. 200 g

Carnati de casa afumati

27 LEI
la tigaie aprox. 200 g

Varza calita cu mamaliga

37 LEI
si carnati aprox. 200/100/100 g

Mămăligă cu brânză

30 LEI
şi smântână aprox. 200/100/50 g

Lista mancarurilor traditionale din Transilvania este lunga iar in casele taranilor continua sa traiasca si sa supravietuiasca dupa ciclicitatea de alta data. Pentru a le gusta in zona exista multe restaurante, pensiuni si agroturism care promoveaza retetele traditionale.