Cazare Transalpina
Pensiune cu Ciubar
Pensiune cu Piscina Transilvania
cazare cu piscina transalpina

Istoria Casei Dives

Casa Dives este o constructie care dateaza de la 1850, atunci cand Transilvania facea parte din Regatul Maghiar

Casa Dives - Varianta Boiereasca

Vino Sa Te Bucuri De Traditiile Locului Transilvanean

Istoria Casei Dives incepe cand pe acest loc functiona inspectoratul 4 Jandarmi Cluj, legiunea Jud. Alba. In acele vremuri traia si strabunicul familiei Altomi, de-a lungul carierei reuseste sa aresteze pe banditii Avramut Ilie si Damian Ioan zis Beliga, care timp de 4 ani au terorizat tinuturile judetului Alba… in schimbul de focuri banditul Avramut Ilie a fost ranit mortal. In semn de mare recunostinta, in anul 1930 primeste „Ordinul de Zi” al Inspectoratului Jandarmeriei Romane, document ce se afla expus in crama.

Familia Altomi, recunostruieste, dupa planurile originale, in stilul traditional sasesc, acest loc construit la 1850, care renaste astfel ca punct turistic si destinatie de relaxare din Transilvania.

Pozitionandu-se ca „Varianta Boiereasca” a unei case sasesti, intreaga familie se implica pentru a fi pe placul oaspetilor: de la intampinarea traditionala cu palinca din Transilvania, pana la pachetele speciale si activitatile numeroase care pot fi realizate aici sau in zona, toate reusesc sa creioneze un sejur relaxant, in care vei fi departe de grijile cotidiene.

Pe langa vederea la padure si linistea din curte, suntem cel mai vechi Punct Gastronomic Local din Transilvania; relaxarea atinge cote maxime si ai ce povesti seara in preajma focului de tabara.