Ai incredere in noi, planifica-ti din timp vacanta, vara se va termina cat ai clipi. Asigura-te ca profiti la maximum de vremea superba si de zilele lungi de vara. Am adunat totul pentru cea mai aventuroasa si memorabila lista de activitati de vara, de la obiective turistice, activitati sau plimbari in aer liber. Nu va mai trebui sa iti pierzi timpul intr-o alta zi de vara intrebandu-te ce sa faci.
Suna din timp si verifica site-urile web si retelele sociale pentru a te asigura ca atractiile sunt deschise si disponibile.
Cetatea Alba Carolina este o fortareata cu bastioane de tip Vauban construita la inceputul secolului al XVIII-lea in orasul medieval Alba Iulia pe Dealul Citadelei, avand rol de fortificatie strategica de aparare a Imperiului Habsburgic impotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman si de consolidare a puterii habsburgice pe plan local.
Cetatea Alba Carolina poate fi vizitata dintr-un minibus electric de ultima generatie, care le ofera turistilor o experienta completa in zona istorica a Municipiului Alba Iulia. Tururile ghidate cu minibusul sunt o modalitate de transport folosita cu precadere in strainatate, in orase ca Londra, Paris sau Roma.
Castelul Bran este un monument istoric si arhitectonic situat in Pasul Bran-Rucar, la 30 de kilometri de Brasov.
Castelul Bran este unul dintre cele mai populare castele din Romania, vizitat atat de turistii romani, dar si de cei straini. Legenda lui Dracula face din castelul Bran unul dintre cele mai cautate obiective turistice de la noi din tara.
Initial cu scop militar de aparare, ridicat in secolul al XIV-lea, Castelul Bran a trecut din proprietatea scaunului Brasovului in cea a Coroanei Ungariei. Acesta a fost donat in 1920 Reginei Maria a Romaniei, in semn de recunostinta fata de contributia sa la infaptuirea Marii Uniri. Ulterior, Castelul Bran a fost mostenit de catre fiica sa, principesa Ileana, in 1948 fiind nationalizat si intrand in proprietatea statului roman. In 1956 el a fost deschis vizitelor publice, intre 1987 si 1993 fiind in proces de restaurare. Din 1993, Castelul Bran a fost deschis spre vizitare turistilor din intreaga lume.
Castelul Corvinilor, numit si Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei, este cetatea medievala a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectura gotica din Romania. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat in ,,top 10 destinatii de basm din Europa”.
Cetatea Hunedoarei, devenita castelul celui mai stralucit rege al Ungariei medievale, Matia Corvin. Monumentul are un farmec aparte datorat stilurilor de constructie diverse, a prezentei unor inovatii in plan militar si civil, precum si vietii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani. Castelul Corvinilor impresioneaza prin prezenta sa, ce domina orasul Hunedoara. Pentru cei atrasi de evul mediu, castelul reprezinta un monument singular in Romania si printre cele mai atractive din spatiul european.
Calatoria a inceput in anul 2014, atunci a fost conturat un vis si am aflat sufletul unei idei care avea sa se transforme intr-un loc magic, binecuvantat de zane. Loc al relaxarii si linistii, Castelul de Lut a luat fiinta in 20 martie 2014 avand la baza un concept unic de Casa Naturala de Poveste. De-a lungul anilor au fost investite toate resursele proprietarilor pentru a crea un loc de basm, un loc al deconectarii, special pentru vizitatori. Va invitam sa descoperiti povestea si aventurile prin care a trecut!
Pe malul raului Porumbacu, la poalele maretilor munti Fagaras se afla un loc feeric, rupt din basmele populare romanesti si pazit cu mare atentie de entitati magice. Castelul de Lut Valea Zanelor este un loc de relaxare al calatorilor, un loc scaldat permanent in razele blande ale soarelui si in pastelul infinit al florilor. Legenda spune ca taramul pe care se afla castelul era locuit de fapturi magice – zane – acestea protejeaza si in prezent locul care era candva casa lor.
Transfagarasanul (oficial numerotat DN7C) este o cale rutiera de circulatie din Romania, care incepe in comuna Bascov, judetul Arges de langa orasul Pitesti, in directia orasului Curtea de Arges si se termina la intersectia cu drumul DN1 intre Sibiu si Brasov, in apropierea comunei Cartisoara, cu o lungime de 151 km, traversand pe axa nord-sud Muntii Fagaras. Portiunea de la barajul Vidraru pana la Cartisoara traverseaza un teren montan la altitudini mari si a fost construita in perioada 1970-1974, pe o lungime de aproximativ 91 km.
Avand o lungime de 151 km, acesta are o popularitate destul de mare nu doar in Romania, ci si in Europa, datorita peisajelor superbe ce izvorasc si din altitudine si a numeroaselor serpentine; in plus, a fost declarata si cel mai frumos drum din lume de multe publicatii internationale. E bine de stiut faptul ca Transfagarasanul nu este deschis in permanenta, ci doar intre lunile iulie si octombrie, fiind inchis in rest, din cauza pericolului de avalanse, caderi de stanci sau alunecari de teren.
Pista de bob din Toplita functioneaza in cadrul Pensiunii Baciu din Toplita, si este cea mai lunga pista de bob din Romania. Lungimea este de peste 1800 m (se adauga curbele).
Pista are o sectiune de coborare, cea mai mare parte prin padure, sania ajungand pana la viteza de 40 km/h si o sectiune de urcare lenta. Circuitul urcare-coborare dureaza aproximativ 8 minute.
Copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 8 ani pot participa doar insotiti de un adult.
E permis accesul a doua persoane intr-o sanie cu conditia sa nu depaseasca 150 kg impreuna.
Tarife Bob:
* Copii 3-14 ani: 20 RON/tura
* Persoane peste 14 ani: 25 RON/tura
Tariful nu este pe sanie, ci pe persoana. Dar in aceeasi sanie pot urca 1 sau 2 persoane.
Pensiune cu Ciubar Transilvania. Este intodeauna o placere baia si relaxarea intr-un ciubar cu apa incalzita. Va sta la dispozitie in orice anotimp. In lume nu exista nici un medicament mai bun pentru raceli, oboseala si stres, decat caldura. Apa calda si mirosul picant din lemnul aburit sunt capabile sa calmeze sufletul si sa vindece corpul uman.
Pentru a evita consecintele nefaste ale stresului de zi cu zi, oamenii tot mai des pomenesc despre o viata regulata si echilibrata.
Din cele mai vechi timpuri hidroterapia cu apa calda a fost considerata a fi una dintre cele mai bune modalitati de a gasi noi forte revigorante.
Femeile sunt in special cele mai fericite de hidroterapia in Hot Tub, ce provoaca scaderea in greutate, inlocuieste peelingul, ajuta la diminuarea vizibila a ridurilor.
Transilvania, tinutul misterios al contelui Dracula, ascunde frumuseti nestiute decat de foarte putini. Salbaticie pura, frumusete uluitoare si natura asa cum a fost ea creata de Dumnezeu.
Denumirea tinutului provine din limba latina: Terra Ultra Silvam ceea ce se traduce cu ,,Tara de dincolo de paduri”. Ai curaj sa descoperi ce e in adancul acestor paduri?
Atunci…citeste mai departe.
Traxalpina
Faceti cunostinta cu sora mai mare si mai putin celebra a Transfagarasanului: Transalpina. Cel mai inalt drum din Romania urca pana la 2145 m si strabate peisaje de o frumusete fara egal. Numit si „Drumul Regelui” acest traseu face legatura intre Transilvania si Oltenia.
Traseul Traxalpina porneste din Marginimea Sibiului, o zona uimitoare, cu sate de poveste unde traditiile romanesti se pastreaza cu sfintenie. Din Jina, ultima asezare a Marginimii, strabatem Transalpina si ne intoarcem la Sibiu pe Valea Oltului. Calatorim in aceasta aventura cu echipamente BRP CanAm Spider, traseul fiind in totalitate rutier iar durata lui de 2-3 zile.
Profunda Traxilvania
Haideti sa cunoastem si Transilvania din adancuri. Cati dintre dumneavoastra cunosc fabuloasele pesteri de aici? Ghetarul Scarisoara si Pestera Ursilor sunt cele mai cunoscute. Dar vom explora si altele. Aceste palate subterane merita intreaga dumneavoastra atentie. Timp de 5-7 zile cat dureaza acest traseu offroad, vom cobori in pesteri vizitate pentru prima data de omul din Neanderthal.
Ghetarul de la Scarisoara adaposteste 80.000 de metri cubi de gheata, veche de peste 4.000 de ani! Stalactitele si stalagmitele pe post de candelabre naturale creaza o impresie unica asupra fiecarui vizitator. Sunteti unul dintre ei?
Aqua Traxilvania
Un tur la inaltime, al carui punct culminant il descoperim dupa o…coborare spectaculoasa la poalele Romaniei, unde isi are cursul faimosul fluviu Dunarea. Aici va veti afla fata in fata cu cea mai inalta sculptura din Europa: chipul regelui dac Decebal, despre care legenda spune ca ar fi ingropat comori imense in muntii pe care o sa-i strabatem la intoarcere.
Un traseu spectaculos cu panorame incredibile care trece prin chei de rauri repezi si limpezi. Vom vizita pesteri si manastiri iar uneori ne vom folosi de barca pentru a ne putea deplasa pe Dunare. Aceasta experienta este in totalitate off road si este efectuata cu echipamente BRP CanAm. Durata este de 7 zile.
Hibernis Traxilvania
La 35 de km de Sibiu se afla cea mai inalta dar si cea mai veche statiune turistica a Romaniei: Paltinisul. Traseele offroad din jurul statiunii sunt alese in asa fel incat sa beneficiati din plin de aerul bogat in ozon si aerosoli.
Traseul de iarna include partii de ski si aventura offroad printre brazii inalti ai Paltinisului dar si prin vaile spectaculoase ale muntilor Cindrel. Iarna in Romania inseamna si traditii, obiceiuri si mancaruri delicioase. Rachiul fiert e un musai dupa o zi prin zapada curata a Transilvaniei.
Hibernis ATV Traxilvania
Daca va place zapada si sunteti in cautare de adrenalina, aceasta este ocazia ideala de a trai o experienta unica, pilotand un ATV prin zapada pufoasa si nebatatorita de pe traseele culmilor de munte.
Aici sunt…zapezile de altadata, ca sa-i raspundem, cu umor, lui Francois Villon. Aici sunt si felurite vietuitoare curioase si inofensive. Daca sunt elfi sau gnomi? Haideti sa-i cautam impreuna calarind, nu un iepure schiop, ca-n poveste ci echipamente BRP CanAm.
Punctul de plecare este de obicei din fata garii Baile Tusnad (Harta). In functie de numarul de persoane din grup si vreme accesul la observator se asigura cu o masina de teren sau cu o caruta populara traditionala. Caruta asteapta oaspetii pe cararea de munte aflata la 500 metri de gara. Aceasta distanta o parcurgem de obicei pe jos. Dupa o calatorie de circa jumatate de ora cu caruta, continuam drumul spre observator cu o plimbare de 300 metri. In cazul utilizarii masinii de teren, numai ultimii 300 de metri ii parcurgem pe jos. Aceasta plimbare se va face in liniste, ordonat, in sir indian, dupa ghid.
Observatorul Lacul Sfanta Ana
Punctul de plecare este de obicei de la Cabana din apropiere. De la masini ne plimbam pe o carare forestiera cu panta usoara de 400 metri. Aceasta plimbare se va face in liniste, ordonat, in sir indian, dupa ghid.
De ce Racos nu este punct de atractie major pe harta Romaniei este peste puterile mele de intelegere. Eram singurii turisti acolo, sub ochii celor cativa sateni consternati deja aparitie, cu misiunea de a vizita 4 obiective care s-au dovedit ultra-interesante si extrem de frumoase: Lacul de Smarald, Coloanele de Bazalt (si canionul in care sunt formate), Vulcanul stins si Castelul Sukosd Bethlen, din centrul satului.
Cum ar fi sa gasesti un Lac de Smarald, Coloane de Bazalt, un Vulcan Stins si un Castel medieval, toate intr-un singur loc? Desi ar putea parea un peisaj ireal, desprins din povesti, el exista si in realitate, gasim toate aceste minuni in acelasi loc, la Complexul Geologic de la Racos.
Complexul Geologic de la Racos, se afla in judetul Brasov, undeva pe la mijlocul drumului dintre Brasov si Sighisoara, in Complexul Geologic Racos, o locatie spectaculoasa atat pentru adulti, cat si pentru copii. Se poate ajunge cu masina, drumul este foarte bun, asfaltat. Biletul de vizitare l-am achizitionat de la Castelul Sukosd-Bethlen cu 15 lei si a inclus atat vizita la castel cat si intrarea la celelalte minuni ale naturii din complex. Mai jos regasesti harta obiectivelor turistice si pinul pe maps.
O zi de experiente diverse : culturale , naturale , etnografice si gastronomice , vom vizita locuri care ne vor permite sa intelegem identitatile locale , istoria si particularitatile intr – un peisaj pitoresc .
Te-ai intrebat vreodata de ce zona Tinutului Secuiesc reprezinta o atractie turistica aparte pentru cei care aleg sa-si petreaca aici vacanta? O explicatie pe care ne-am putea-o da ar fi ca Tinutul Secuiesc, zona de o rara frumusete, se caracterizeaza printr-un cadru natural variat, o istorie zbuciumata, traditii si obiceiuri stravechi. Sunt mai multe motive care ar putea face orice turist sa viziteze Tinutul Secuiesc.
Nu ratati binecunoscuta zona turistica Lacul Rosu-Cheile Bicazului, unica in Romania.
Nu stiu altii cum sunt, dar in ceea ce priveste calatoriile mie imi place sa vizitez cat mai multe locuri noi, sa descopar culturi, traditii, oameni si povesti noi. Cu toate acestea, sunt anumite locuri care imi intra la suflet si imi place sa revin acolo ori de cate ori am ocazia. Sighisoara face parte din lista mea cu locuri preferate, am vizitat-o de nenumarate ori incepand din studentie, atat vara, cat si primavara, in perioada festivalului, dar si in extrasezon. Imi aduc aminte cu mare drag noptile de vara, din tinerete, in care ne strangeam in cetate sub Turnul cu ceas, cativa baieti cantau la chitara si noi completam cu vocea pana raguseam, muzica folk rasuna pana in zori, ce vremuri…
Alegeti experientele ,,pe cararile nebatatorite” si alaturati-va in aceasta calatorie de stimulare 4 x 4 in Romania descoperind unele dintre cele mai spectaculoase peisaje neexplorate din Europa.
Cu tururile noastre ghidate veti fi conectat la natura salbatica explorand lacuri spectaculoase din Muntii Carpati, canioane, sate autentice in care timpul a stat pe loc. Bucurati-va de cafeaua din varful muntilor cu cele mai bune vederi panoramice, intalniti localnicii si gustati mancaruri traditionale delicioase. Bucura-te de provocari 4 x 4, viziteaza Castelul Bran sau Castelul lui Dracula, dar si exploreaza natura si participati la aventura si incercati activitati de adrenalina in aer liber, precum ATV, calarie, tiroliana, pendul, rafting, caiac etc.
Bifezi trei atractii rurale obligatorii in acest tur de o zi intreaga, cu grupuri mici, la Salina Turda, Cheile Turdei si satul Rimetea din Cluj-Napoca. Afli despre mostenirea industriala a regiunii la mina veche de 400 de ani, apoi privesti faimosul peisaj rural al Romaniei in Cheile Turdei. Gusti mancarurile traditionale din satul Rimetea si eviti costurile ascunse cu transferuri, pranz si taxe de intrare incluse in pret.
Defileul Turdei Dupa vizitarea salinei, vom ajunge cu masina in 30 de minute pana la Cheile Turdei. Canionul are aproape 3 km lungime, cu pereti inalti de 300 m sculptati in calcar degradat. Depinde de conditia ta fizica aici vom face o drumetie de 5 km sau 9 km intr-un tur in cerc. Vom gasi o panorama carstica salbatica, cu stanci inalte si abrupte cu creste ascutite, turnuri de stanca, poteci lungi de plimbare, trasee de alpinism, trasee de drumetii si zeci de pesteri. Defileul este o rezervatie geologica, biologica si arheologica complexa. Multe dintre pesteri au fost locuite de oameni preistorici inca din neolitic. Acest canion mic si salbatic are o fauna si o flora unica. Aduceti camera pentru ca veti fi impresionat de munca pe care un rau a facut-o in interiorul unui munte in sute de milioane de ani.
Dupa traseul de drumetii, ne vom indrepta spre satul Rimetea. Cunoscuta pentru casele traditionale albe cu ferestre verzi, Rimetea este una dintre cele mai bine conservate si mai frumoase atractii rurale din Romania. Este si primul sat din tara care a primit premiul Europa Nostra pentru pastrarea cu succes a patrimoniului sau arhitectural. Rimetea a fost timp de sute de ani un important centru minier si fierar, fiind martor atat timpurilor prospere ca oras comercial, cat si decaderii ca simplu sat medieval. Pe langa faptul ca are aceasta arhitectura unica si fermecatoare, satul se afla si intr-o zona geografica minunata. Este inconjurata dintr-o parte in alta de masive calcaroase de 500-600 de metri si strabatuta de la nord la sud de raul Rimetea.
Oferta deosebita! Petrece 2 ore alaturi de calul pe care il calaresti la pret de o ora , imbina utilul cu placutul! Inviorator dusul cailor trebuie rezervat zilelor frumoase .Pentru cei ce doresc 2 ore de distractie la pret de o ora va intampinam cu urmatoarea oferta: Traseu de o ora calare din Poiana Mica catre Poiana Mare la o pensiune din zona Acolo poposim cateva minute la un suc pe terasa iar apoi ne pregatim de DUS alaturi de caii pe care ii calarim . Cu sampoane speciale spalam caii impreuna apoi asteptam jumatate de ora sa se usuce , incalecam si venim inapoi la centrul de echitatie Spiritul Cailor. Pret : 50 lei / 2 ore.
Traseul este cu dificultate redusa atat pentru calaretii experimentati cat si pentru incepatori (la pas).
Va asteptam cu drag sa ne distram impreuna alaturi de calutii pe care ii calarim.
Pentru inscrieri la aceasta activitate va rugam sa faceti o rezervare la numarul : 0722760016 sau 0721599987.
Muntii Carpati sunt un paradis al iubitorilor de natura. Aici gasesti trasee de drumetie, trasee de catarare pe stanca, de via ferrata, trasee pentru bicicleta de munte, precum si trasee de carpatism, specifice Bucegilor si Pietrei Craiului. Pe timp de iarna, in Carpati se practica alpinism si schi de tura, completand astfel imensele posibilitati pe care un iubitor de natura le are in Romania.
Cu siguranta au fost momente in activitatea montana a fiecaruia cand termeni precum drumetie, alpinism sau catarare au fost usor neclari. Unde se termina drumetia si unde incepe carpatismul? Ce sunt acelea vai de abrupt? Care e treaba cu traseele nemarcate? Ce echipament imi trebuie? Sunt intrebari pe care orice iubitor de munte si le-a pus la un moment dat.
Este important de stiut care sunt particularitatile fiecarui tip de trasee, care sunt riscurile obiective in fiecare caz, dar si notiuni legate de echipamentul si experienta minima necesare abordarii in siguranta a fiecarui gen de traseu de munte in Carpati.
Iata care sunt tipurile de trasee de munte pe care le poti parcurge in Carpati:
Drumetia este, cel mai probabil, activitatea cea mai populara printre iubitorii de natura de pretutindeni. Carpatii romanesti se bucura de o retea foarte dezvoltata de trasee montane pentru drumetie, atat marcate si amenajate pentru circulatia turistilor, cat si nemarcate. Nu voi insista asupra marcajelor utilizate in muntii Romaniei si asupra semnificatiei lor, intrucat conceptul din spatele acesteia a fost mult diluat de trecerea timpului.
Desi limba engleza imparte cumva aceasta activitate in doua discipline, hiking si trekking, in ceea ce ne priveste, drumetia consta in excursii in teren montan, realizate cu piciorul, in scop turistic.
Traseele de drumetie pot fi clasificate in functie de distanta parcursa, de diferenta de nivel si de dificultatea terenului in care se desfasoara. Desigur, criteriile de clasificare pot fi imbogatite si cu alte elemente, precum sezonalitatea, prezenta surselor de apa, echipamentul minim necesar etc. Este important ca la planificarea drumetiei sa fie luate in calcul si aceste aspecte.
Clubul alpin elvetian ofera o excelenta clasificare a traseelor de drumetie in functie de elementele principale, aceasta clasificare putand fi adaptata si pentru spatiul carpatic. Tabelul de mai jos se regaseste si pe blog-ul lui Marian Anghel si reprezinta probabil cea mai buna metoda de clasificare a traseelor montane de drumetie in Romania.
Marginit de varfurile Muntilor Carpati Meridionali si stralucitor de arhitectura gotica, baroca si renascentist, precum si de o multitudine de atractii istorice, Brasovul este unul dintre cele mai vizitate locuri din Romania. Amplasarea orasului la intersectia rutelor comerciale care leaga Imperiul Otoman si Europa de Vest, impreuna cu anumite scutiri de taxe, a permis comerciantilor sasi sa obtina bogatii considerabile si sa exercite o puternica influenta politica in regiune. Acest lucru s-a reflectat in numele german al orasului, Kronstadt, precum si in numele sau latin, Corona, adica Orasul Coroanei (de aici, stema orasului care este o coroana cu radacini de stejar). In jurul orasului s-au ridicat fortificatii si s-au extins continuu, cu mai multe turnuri intretinute de diferite bresle mestesugaresti, conform obiceiului medieval.
Bun venit la Brasov! Oferim excursii cu ghid pentru oaspetii Brasov. Exploreaza Brasovul inspirator si frumoasa zona montana, mergand cu bicicleta electrica. Sunteti liber sa va urmati propriile trasee sau sa alegeti unul oferit de LikeBike. Avem biciclete electrice noi (2019) in mai multe dimensiuni, inclusiv bicicleta E-KIDS pentru adolescenti pe roti de 24″, pentru distractia in familie. Puteti inchiria bicicletele noastre electrice pentru 2H, 4H, pentru o zi intreaga sau mai multe zile. Veti primi toate echipamentele de care aveti nevoie pentru siguranta dumneavoastra (casti, protectie pentru copii), baterii incarcate 100% (si un incarcator pentru cateva zile de inchiriere) De asemenea, va putem oferi: * Navigatoare GPS profesionale, * Scaune pentru copii Bicicletele noastre: E-bike ( Anul model 2019, Dimensiunea cadrului 19″/ 21″/ 23″, Motor 250 W, Frane Shimano Alivio M396, Baterie 16 Ah, Raza de actiune pana la 90 km
Experimentati fiorul alpinismului cu aceasta aventura de via ferrata de 1,5-2 ore pe peretii stancosi ai masivului Kiscohard! Aceasta aventura verticala proiectata, alimentata de trepte metalice, franghii fixe de fier si un pod aerian, este complet sigura si perfecta pentru cei de toate nivelurile de experienta. Pune-ti hamul si urmeaza instructiunile ghidului tau, invinge-ti teama de inaltime si bucura-te de peisajul superb al Lacului Rosu, varfurile muntoase din jur si Cheile Bicazului de sus. Cu un traseu securizat si toate echipamentele necesare furnizate, acest tur complet ghidat este o iesire pentru familii. * Experienta incitanta Via Ferrata de 1,5-2 ore in Carpatii Orientali * Vederi uimitoare ale Lacului Rosu, Cheile Bicazului si muntilor din jur * Instructiuni complete si echipamente furnizate, nu este nevoie de experienta.
Pentru rezervari click aici.
Zborul in tandem este modul cel mai simplu in care poti experimenta senzatia unica a zborului cu parapanta, ca pasager. Nu ai nevoie de echipament sau pregatire, pentru asta avem piloti de tandem, cu experienta. Folosim echipamente omologate, special concepute pentru zborul cu pasager, avem parasuta de salvare si piloti certificati, experimentati si simpatici! ?
Tie iti ramane doar sa savurezi zborul si…. privelistea.
Cel mai entuziasmat pasager de pe fata pamantului! (Bine, din aer).
Rervarvari aici.
Asadar, ai ajuns la Sibiu si te intrebi ce poti sa mai vizitezi astfel incat sa exploatezi la maxim timpul petrecut in aceasta zona. Cred ca ar fi bine sa-ti spun ca in centrul tarii, la Sibiu, se afla prima gradina zoologica din Romania. Ea a luat fiinta in anul 1929 la initiativa inginerului Szekely,care, pe cand lucra la repararea barajului din zona Sadu, a gasit niste vulpi. Dupa ce a fost fondata in padurea Dumbrava, Gradina Zoologica din Sibiu a primit prin donatie mai multe animale si pasari. In present adaposteste 207 exemplare din 52 de specii: maimute, ursi, lupi albi, lupi carpatini, vulpi, tigri, lei, jaguari, pume, mistreti, lame, cerbi carpatini, cerbi lopatari, caprioare, bivoli albi, ponei, piton reticulat, crocodil, fazani, papagali, pauni si porumbei.
Poti opta pentru o plimbare la Gradina Zoologica descoperind frumusetile naturii, pentru ca acest amplasament se intinde pe o suprafata de 15hectare. Ai sansa sa vizitezi animalele, sa te relaxezi la o plimbare cu barca sau hidrobicicleta pe lac sau potolindu-ti setea la una din terasele amenajate in zona.
Gradina Zoologica din Sibiu a trecut de-a lungul timpului printr-o serie de modernizari in care fie s-au amenajat si extins spatiile destinate animalelor, fie s-au creat noi locuri de agrement pentru turisti precum amenajarile de pe lac si din perimetrul gradinii, facand ca in present sa reprezinte una dintre cele mai mari atractii turistice.
Ca sa ajungi la Gradina Zoologica e foarte simplu fie ca alegi sa mergi cu masina sau autobuzul din oras pe Calea Poplacii in drum spre Rasinari (aproximativ 2,5 km de oras), fie o iei la pas sau cu bicicleta prin Parcul Subarin, Valea Aurie si ajungi la destinatie
Daca tot ai ajuns aici nu rata ocazia sa intri si la Muzeul Tehnicii Populare, situat chiar la capatul gradinii (exista o poarta interioara de acces intre cele doua locatii).
Petrece clipe de neuitat in acest loc superb si savureaza din plin frumusetea, splendoarea si miracolul naturii!
Transalpina este cel mai inalt drum rutier din Romania cat si din intregul lant al Muntilor Carpati, atat din tara cat si din afara ei, atingand altitudinea maxima (2145 m) in Pasul Urdele. Transalpina traverseaza Muntii Parang de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului, intre care se afla, si leaga Localitatea Saliste din Jud. Sibiu de Localitatea Novaci din Jud. Gorj.
Drumul si-a luat numele de la latinescul „Transalpina” (tara de dincolo de munti), cum era numita in vechile texte si harti latinesti Tara Romaneasca, si e supranumit „Drumul Regelui”, pentru ca Regele Carol al II-lea, dupa ce l-a reconstruit, in anul 1935, l-a inaugurat parcurgindu-l el insusi impreuna cu familia regala. Desi este mai inalta mult mai veche si mai frumoasa decat Transfagarasanul, este mai putin cunoscuta pentru ca, Transalpina, cu toate ca este catalogat drum national, DN 67c (partial), nu a fost pana in 2009 niciodata asfaltata. Transalpina a fost construita de armatele romane in drumul lor spre Sarmisegetusa, pavata cu piatra de Regele Carol al II-lea dupa 1930 si reablitata de nemti in al II-lea razboi mondial dupa care a fost data uitarii de autoritatile romane. Faptul ca a fost uitata si a devenit un drum greu de parcurs cu masini normale a ajutat Transalpina sa-si pastreze neatinsa salbaticia si farmecul aparte pe care putine locuri din tara il mai au. Este printre putinele drumuri din tara pe care se poata ajunge cu masina pana la nori si chiar deasupra lor. Soseaua Transalpina este un drum aflat inca in reabilitare. Firma care a inceput lucrarile in 2008 a intrat in insolventa si este in proces cu Statul Roman care doreste rezilierea contractului si organizarea unei noi licitatii pentru finalizarea lucrarilor. In 2018 Transalpina era asfaltata (cel putin un strat de asfalt) in proportie de peste 99 %. Portiunea Novaci – Ranca este integral asfaltata si reabilitata. Portiunea cea mai frumoasa a Transalpinei dintre Ranca si Obarsia Lotrului este asfaltata dar inca mai sunt de realizat lucari de stbilizare a versantilor. Incepand cu 1 Iunie 2022, Transalpina a fost deschisa circulatiei rutiere intre Ranca si Obarsia Lotrului intre orele 7-21 cu restrictii de tonaj de 3,5 tone si viteza de 30 km/h. Intre Lacul Oasa si Lacul Tau mai sunt zone in care nu s-a terminat asfaltarea, zone in care nu s-au finalizat peretii de sustinere a drumului si deasemenea zone in care nu sunt montati parapetii si semnele de circulatie. Dinspre Sugag spre Obarsia Lotrului mai erau de asfaltat mai putin de 800 m, intre coada Barajului Oasa si intersectia cu drumul 106N ce duce la Paltinis, plus alte cateva zone scurte intre 5 si 50 de m intre Lacul Oasa si Sugag. In noiembrie 2012 s-au finalizat lucrarile si pe cei 5,5 km dintre Dobra si Jina. Deocamdata se lucreaza la montatrea parapetilor si indicatoarelor intre Ranca si Obarsia Lotrului si la plombarea drumului intre Lacul Oasa si Lacul Tau. In lucru este si drumul de legatura cu Transalpina, DN7A, pe portiunea dintre Obarsia Lotrului si Statiunea Vidra. Asadar, desi primul strat de asfalt a fost asternut pe aproape tot traseul Transalpinei lucrarile sunt finalizate doar in proportie de 80%, de aceea drumul trebuie parcurs cu viteza redusa si cu atentie. Transalpina nu a avut niciodata un program fix de deschidere sau inchidere, totul depinzand de venirea zapezii si de topirea ei. Pe portiunea Obarsia Lotrului – Ranca zapada persista de obicei din luna noiembrie pana in luna iunie.
Multi si-au dorit ca Transalpina se fie asfaltata, pentru a putea sa o parcurga cu masina normala, insa majoritatea dupa ce parcurg zonele ce se asfalteaza regreta ca acolo unde a ajuns asfaltul a ajuns si gratarul, muzica ascultata tare si petul aruncat la tot pasul. Se gandesc atunci ca ar fi fost mai bine sa ramana neasfaltata si sa fie parcursa, cu greu, doar de cei care iubesc muntele cu adevarat. Cand asfaltarea Transalpinei va fi terminata poate ca cea mai buna promovare ar fi inaugurarea ei de catre cei de la Top Gear care au fost si pe Transfagarasan. Un titlu gen: „Top Gear on Transalpina highest Romania road” ar face celebra Transalpina mai mult decat orice alta campanie de promovare a turismului romanesc. In urma vizitei pe Transfagarasan a celor de la Top Gear Transfagarasanul a fost clasat in primele 13 cele mai spectaculoase drumuri din lume fiind vizitat apoi de o multime de turisti din toata Europa si nu numai.
Avem foarte multe locuri frumoase in Romania, dar acesta parca le intrece pe toate. I Giardini di Zoe, cunoscuta si sub numele de Gradina de la Banpotoc, este dovada ca acolo unde exista pasiune nu poate sa iasa decat ceva maiestuos.
Am vizitat de-a lungul timpului multe gradini botanice, dar parca aici este ceva mai mult decat o expozitie de flori. Nimic nu este intamplator, totul este asezat la dunga, fiecare floare isi are locul ei exact in acest tablou care ne afiseaza un mic colt de rai.
Este ceva greu de descris in cuvinte, doar pasionatii de gradinarit pot intelege munca din spatele acestei opere de arta si pot aprecia la adevarata valoare spectacolul pe care l-am gasit in Gradina lui Zoe. Am crezut ca m-am teleportat undeva prin Italia, Franta, Austria, Belgia, in nici un caz nu parea a fi Romania.
Nu uitati sa postati fotografii cu aventurile voastre din Transilvania pe Instagram si TikTok cu #CasaDives si sa ne etichetati pe Facebook !
Daca te cazezi la Casa Dives, ajungi cu masina intr-o ora unde vrei in Transilvania.
Coduri reducere, acceptam toate tipurile de vouchere de vacanta, rezervare gratuita
Comentarii reale. Piscina incalzita la 30 de grade, ciubar jacuzzi cu apa calda de izvor si vedere la padure, masaj de realxare, traseu calare, plimbare cu trasura, ponei pentru copii, atv, buggy, drumeție, airsoft, camere cu acces la internet wireless la hiper viteza, licori traditionale, Punct Gastronomic Local, Via Transilvanica, biblioteca cu zeci de carti, serialele si filmele Netflix + Disnay, parcare in curtea pensiunii.