Sibiul este unul dintre cele mai frumoase si apreciate orase din Romania, fiind si resedinta judetului cu acelasi nume.
Transilvania se poate mandri cu inca o urbe care atrage turisti de pe tot mapamondul. Sibiul avand renume international, gratie evolutiei sale economice din ultimii ani.
Orasul se afla la 70 km de Casa Dives, 30 km de Paltinis si la 75 km de lacul Balea.
Sibiul este un loc excelent in care sa iti petreci cateva zile. Fie ca este vorba de un weekend, un city break sau un intreg concediu, in toate cele patru anotimpuri.
Iata cum ar putea arata lista cu locuri pe care le-ai vizitat in Sibiu:
Incepem cu centrul orasului, un loc care in perioada sarbatorilor de iarna se transforma intr-o feerie. Situat intre cele doua piete ale orasului, Piata Mica si Piata Mare. Turnul Sfatului vegheaza asupra Sibiului inca din anul 1324, cand a avut loc prima mentionare documentara a primariei Sibiului.
Avand initial functia de aparare a portii de intrare in a doua incinta de fortificatie a orasului. Turnul Sfatului s-a prabusit partial in anul 1585, din pricina unui cutremur puternic.
Edificiul este reconditionat trei ani mai tarziu, cu ajutorul cetatenilor, care pun mana de la mana. Putem spune, fara niciun dubiu, ca acesta este simbolul orasului Sibiu.
Baronul Samuel von Brukenthal, fostul Guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei intre anii 1777 si 1787 si-a ridicat la Sibiu un palat care ii poarta numele si care adaposteste peste 800 de tablouri si alte obiecte de arta, dispuse in cele 13 sali ale muzeului.
Etajele 1 si 2 ale Palatului Brukenthal gazduiesc cele mai importante galerii de arta europeana din Romania.
In afara de picturi, muzeul mai detine si o colectie de arta decorativa, care contine piese unice precum altare, sculpturi, argintarie laica sau de cult, sticlarie, covoare orientale si mobilier.
Tot acolo vei putea admira o biblioteca impresionanta, cu peste 16.000 de volume, la care s-au adaugat, de-a lungul anilor, colectii precum biblioteca capelei. Astazi, colectia de carte cuprinde peste 280.000 de volume.
Pe una dintre cele mai impresionante cladiri gotice din Transilvania o vei gasi tot in Sibiu.
Biserica Evanghelica este dominata de un turn cu sapte nivele, in care se poate urca folosind cele 192 de trepte, care duc la patru turnuri mai mici, semn ca orasul avea drept de condamnare la moarte odinioara.
Cladirea impresionanta are al doilea cel mai vechi ceas din Romania, care dateaza din 1881. Legenda spune ca sasii sibieni au mers la cei bistriteni inainte sa construiasca aceasta biserica, pentru a se inspira de la ei.
Au masurat cu o franghie inaltimea turnului celei din Bistrita, iar apoi s-au dus sa se ospeteasca. Sasii sibieni s-au imbatat, iar mesterii din Bistrita le-au taiat pe ascuns o parte din franghie. Asa a ajuns biserica din Bistrita cea mai inalta din toata Transilvania, masurand 75 de metri.
Tot in centrul Sibiului, inconjurat de cladiri superbe, vei intalni un alt simbol al orasului, cunoscut in intreaga tara.
Este vorba despre Podul Minciunilor, construit in anul 1859 in locul unui pod din lemn. Podul Minciunilor este primul pod de fonta suspendat, din Romania. A avut initial numele de Podul Culcat, din cauza ca la constructia lui nu au fost folositi piloni.
Numele actual l-a primit de la faptul ca, in limba germana, cuvantul ,,culcat” era omonimul cuvantului ,,minciuna” (lugenmarchen).
Desigur, localnicii au si o legenda pentru unul dintre punctele de atractie ale orasului. Daca cineva spune o minciuna cat timp este pe acest pod, risca sa cada in gol cu tot cu el.
Podul Minciunilor este incarcat cu ornamente cu motive vegetale sau geometrice neogotice. Este locul de promenada preferat de cei mai multi turisti care calca pe meleagurile sibiene.
Sibienii au fost dintotdeauna deschizatori de trenduri, asa ca in 1929 au deschis in padurea Dumbrava prima Gradina Zoologica din Romania.
Ideea a plecat de la un inginer, pe nume Szekely, care a observat ca in jurul barajului de la Sadu, locul in care el facea reparatii la vremea respectiva, existau foarte multe vulpi.
De cum vei intra in gradina zoologica, care se intinde pe 15 hectare, vei putea admira un stejar batran de peste sase veacuri, dar si un amplasament special creat pentru jaguari, care trece pe deasupra drumului principal de acces.
Muzeul ASTRA este cea mai importanta institutie continuatoare a Asociatiunii Transilvane pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman, inaugurata in 19 august 1905. Asociatiunea s-a nascut din dorinta romanilor ardeleni de a-si defini propria identitate etnoculturala, in conglomeratul etnic al Imperiul Austro-Ungar si pe fondul emanciparii culturale a tuturor popoarelor din centrul si sud-estul Europei, avand ca model muzeele deja constituite ale sasilor, ungurilor si secuilor.
Cadrul natural in care se afla muzeul este cel al Padurii Dumbrava, rezervatie naturala ce ofera un peisaj de invidiat, fiind parte a unui lant forestier neintrerupt care leaga orasul Sibiu (prin Parcul Sub Arini) de statiunea Paltinis (Muntii Cindrel). Privind dinspre aleea centrala a muzeului, de pe digul lacului, contururile morilor de vant si fumul Carciumii din Batrani se proiecteaza impresionant pe liniile de vegetatie, strajuite cu strasnicie de lantul muntos. Natura a fost dintotdeauna extrem de generoasa cu muzeul, oferind expozitiei in aer liber mii de culori, anotimp dupa anotimp.
Conceput initial ca un muzeu al tehnicii populare. Muzeul a evoluat rapid catre o organizare mai ambitioasa, reprezentand astazi intreaga civilizatie romaneasca traditionala.
Transferand gospodarii complexe, cu ateliere si cu anexele destinate cresterii animalelor sau pasarilor, adapostirii mijloacelor de transport, pastrarii cerealelor etc.
Noua conceptie de dezvoltare avea sa schimbe definitiv, imbogatindu-l in mod evident, muzeul din Dumbrava Sibiului.
De la un peisaj dominat de tehnica, muzeul se transforma intr-un sat romanesc veritabil, proiectat pe un spatiu natural. Muzeul fiind ,,avantajat considerabil, de conformatia variata a terenului. Prezenta unui curs de apa si a unui lac de 6 ha si de diversitatea vegetatiei. Muzeul se schimba astfel in mod radical, valorificand in totalitate proiectul initial.
Bazat pe tehnica populara, dar prezentand satul romanesc traditional sub toate aspectele sale.
Daca ajungi prin Sibiu, ar fi pacat sa nu urci pe Transfagarasan, una dintre cele mai spectaculoase sosele din lume, pe care au tinut mortis sa isi incerce masinile si cei de la Top Gear din Marea Britanie.
Drumul are o lungime totala de 152 de kilometri si traverseaza, in serpentine spectaculoase, muntii Fagaras, facand legatura intre Muntenia si Transilvania.
Intins pe teritoriile judetelor Arges si Sibiu, Transfagarasanul numara o multime de obiective turistice pe care merita sa le treci pe lista ta de locuri superbe vizitate de tine.
Lacul si barajul Vidraru, Valea raului Capra, Cascada Capra, Rezervatiile Naturale Golul Alpin Balea si cel al Muntilor Fagaras, dar si lacul glaciar si cascada Balea sunt preferate de toti cei care admira peisajele Transfagarasanul.
Daca te cazezi la Casa Dives, ajungi cu masina intr-o ora unde vrei in Transilvania.
Coduri reducere, acceptam toate tipurile de vouchere de vacanta, rezervare gratuita
Comentarii reale. Piscina incalzita la 30 de grade, ciubar jacuzzi cu apa calda de izvor si vedere la padure, masaj de realxare, traseu calare, plimbare cu trasura, ponei pentru copii, atv, buggy, drumeție, airsoft, camere cu acces la internet wireless la hiper viteza, licori traditionale, Punct Gastronomic Local, Via Transilvanica, biblioteca cu zeci de carti, serialele si filmele Netflix + Disnay, parcare in curtea pensiunii.