Cazare Transalpina
Pensiune cu Piscina Transilvania
Pensiune cu Ciubar Sibiu
Povestea drumului Transalpina a inceput acum mai bine de 100 de ani si nu exista sofer care sa nu-si doreasca sa circule macar o data pe aici. Asa ca ti-am adunat cateva curiozitati despre cel mai inalt drum din Romania.
Transalpina face legatura intre regiunile istorice Oltenia si Transilvania si se afla la peste 2.000 de metri altitudine, prin lantul muntos Parang, din Carpatii Meridionali. Totodata, punctul cel mai inalt este Pasul Urdele, situat la altitudinea de 2.145 de metri.
Denumirea Transalpina a fost, initial, o poteca de munte, folosita de catre pastorii din Marginimea Sibiului pentru a traversa muntii cu turmele de oi in Tara Romaneasca. Nu se stie exact cine a inceput constructia soselei, insa exista doua variante plauzibile.
Fie soseaua a fost construita si pietruita de germani in timpul Primului Razboi Mondial, din ratiuni militare, fie constructia Transalpina a fost inceputa de familiile de localnici din zona, la inceputul secolului al XIX-lea. Altfel, Transalpina a fost reconstruita dupa Primul Razboi Mondial in perioada 1934-1939 si data in folosinta in anul 1939.
Cel care a inaugurat drumul a fost regele Carol al II-lea, impreuna cu fiul sau, Regele Mihai I. Acestia au parcurs intregul traseu al drumului la bordul unei masini de teren, la volan aflandu-se chiar regele Carol al II-lea.
Drumul Transalpina (DN67C) este supranumit ,,Poteca Dracului” , ,,Drumul Regelui” ori ,,Drumul regal”. Ultimele doua denumiri au fost adoptate de romani dupa inaugurarea Regelui Carol al II-lea din anul 1939.
Drumul, inchis pe perioada iernii, strabate sase masive muntoase: Cindrel, Sureanu, Lotru, Parang, Latoritei si Capatanii. Ca lungime, Transalpina are 141 de kilometri, iar localitatile si lacurile pe unde trece drumul sunt in ordine: Sebes – Petresti – Sebesel – Sasciori – Laz – Capalna – Martinie – Sugag – lacul Tau – lacul Oasa – Obarsia Lotrului – Ranca – Novaci.
Anual, in luna septembrie, pe o portiune de serpentine a DN67c intre localitatile Novaci si Ranca, se desfasoara Campionatul National de Viteza in Coasta, etapa Ranca.
Bucura-te de avantajele exclusive ale rezervarii pe site-ul oficial.
Locuri de vizitat, rezervare gratuita
Comentarii reale. Piscina, camere cu acces la WiFi, bautura de intampinare, biblioteca cu zeci de carti, serialele si filmele Netflix sau parcarea din curtea pensiunii, toate sunt servicii gratuite