Superbul Castel de lut din inima Transilvaniei, cel mai fotografiat loc din Romania

Cea mai spectaculoasa atractie turistica din Transilvania. Marturisesc ca am pornit spre Castelul de Lut din Valea Zanelor cu prejudecati in minte: ca “prea” a fost toata lumea, ca “prea” s-a umplut facebook-ul si site-urile de poze idilice cu turnurile de lut, ca “prea” e plin de miri si mirese, instagrameri si influenceri care fac poze aici, si atunci eu ce sa mai caut? Sa calc pe drumul cel “prea” batut? Dar, uite ca, am gandit gresit! Atunci cand am ajuns in sat si am vazut castelul, pai n-am ramas eu muta de uimire de mi s-au sters toate gandurile naspa din cap? E visss! Si atunci iti zic asa:  

Daca orasul te sufoca si vrei sa evadezi in natura, departe de tot si de toate, cel mai potrivit loc ar fi Castelul de Lut din Valea Zanelor.  Ai timp sa pleci sambata dimineata devreme si sa te cazezi in apropiere, in sat, in Porumbacu de Sus, Sibiu. Zona merita sa o descoperi pret de un weekend, mai ales ca satul e genial: tipic sibian si frumos de pica!

Castelul de lut din Porumbacu de Sus, o minune în Valea Zânelor! Un vis din copilărie a devenit realitate pentru Răzvan Vasile! Castelul din povești este azi unul adevărat, de care speră să se bucure fiul său, alături de familie și prieteni. Nu a fost ușor să-l ridice, dar determinarea pe care a avut-o l-a ajutat să ducă la bun sfârșit un proiect care pentru mulți ar fi părut imposibil.

Cu siguranta, ati vazut miile de fotografii uimitoare care au umplut Internetul. Iti zic sincer, fotografiile nu prea surprind Castelul de Lut, asa cum e, adica nu prea ii fac dreptate. Trebuie sa-l vezi si sa simti tu! Sa vezi tu ce crezi! Eu zic ca e o casuta magica, din inima Transilvaniei, asezata la poalele Muntilor Fagaras. E altceva! Vorba lui Nichita: “Nu poti sa vezi zane, daca nu esti zanatic…!”, si-mi place sa cred ca suntem zanatici!

E un loc cu energie buna, care te faci sa uiti de unde esti si ce stresuri ai. Intri in poveste, imediat, macar pentru cateva ore, si te lasi purtat de natura si de basm. N-ai vrea macar o data-n viata sa lasi totul si sa te intorci la copilarie? Aici ai si ocazia.

Este un castel in toata regula, decupat, chiar din basmul Albei ca Zapada. Constructia este realizata in intregime din materiale traditionale eco: din lut, paie, lemn, piatra si var, iar totul a fost facut manual, de mesteri adusi tocmai din Maramures.

A fost un efort titanic, de vreo patru ani, pana cand proiectul a prins viata. S-au folosit 80 de mii de bucati de sindrila si 200 kg de cuie. Castelul are 10 camere, dispuse pe doua nivele si doua turnuri din care poti admira privelistea uimitoare a crestelor Fagarasilor.  Marturisesc ca asta m-a atras de cum am urcat in turn. Da, chiar asa e! Nu te mai saturi de frumusetea locului.

Turistii care ajung aici pot servi o gustare. Razvan a amenajat un mic magazin in incinta, cu gratar.

S-ar putea să te intereseze și: Manastirea AfteiaPensiune Cetatea Alba CarolinaCazare TransalpinaCazare Castelul CorvinilorPensiuni Ghetarul ScarisoaraMormantul Parintelui Arsenie BocaPensiune Agroturistica Ocna SibiuluiCetatea Deva CazareOferta Cazare Cetatea Sarmisegetuza RegiaRapa Rosie PensiuniCazare SureanuCazare Salina TurdaHotel Teren de Golf Paul TomitaCazare Manastirea StrungariBiserica de Lemn Pianu de SusPensiuni Cetatea Dacica CostestiRezervatia de Zimbrii HategMinele de Aur Rosia MontanaManastirea RametMuzeul Civilizatiei Populare AstraCazare Castelul de LutCetatea Calnic Cazare, Paltinis Cazare

Sursa: calatorinbascheti.ro