fbpx
EnglishGermanPolishRomanian

Cazare Sebes

Castelul Corvinilor Hunedoara

Castelul Corvinilor, numit şi Castelul Huniazilor sau Cetatea Hunedoara, este cel mai important monument de arhitectură gotică din Transilvania. A fost ridicat în secolul XV de către Iancu Hunedoara, pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaşti. Fiind una dintre cele mai mari şi vestite proprietăţi ale lui Iancu de Hunedoara, castelul cunoaşte, în timpul acestuia, însemnate transformări.

În curtea castelului, alături de capela zidită tot în perioada lui Iancu de Hunedoara, se află o fântână adâncă de 30 de metri. Conform legendelor, această fântână ar fi fost săpată de trei prizonieri turci, cărora li s-a promis libertatea dacă vor ajunge la stratul de apă. Dar după 15 ani de trudă, când au terminat fântâna, stăpânii nu s-au ţinut de cuvânt. Se spunea că inscripţia de pe zidul fântânii inseamnă “Apă ai, inima n-ai”. În realitate, conţinutul descifrat de specialişti este: “Cel care a scris această inscripţie este Hasan, care trăieşte ca rob la ghiauri, în cetatea de lângă biserică.”

S-ar putea să te intereseze și: Cazari Cetatea Alba Iuia, Cazare SureanuMormantul Parintelui Arsenie Boca de la Prislop, Cazare Transalpina, Pensiuni Castelul Corvinilor HunedoaraSalina Turda Cazare, Cazare Ocna Sibiului, Cazare Paltinis, Manastirea Ramet, Oferta Cetatea Sarmisegetuza Regia, Cetatea Deva Cazare, Manastirea Afteia