EnglishGermanPolishRomanian

Cazare Sebes

Terenul de Golf „Paul Tomita”

Paul Tomita s-a nascut la 14 iunie 1914, in localitatea Pianu de Jos. Inca din copilarie visul sau a fost acela de a juca golf, el parasindu-si satul natal la varsta de 15 ani pentru a merge la Bucuresti. Aici reuseste sa se angajeze ca baiat de mingi si ca invatacel al profesorului francez J.B. Lammaison, care preda golful in cadrul cercului diplomatic “Country Club”. In 1932 devine asistentul lui J.T. Baker.

In toamna anului 1937 Asociatia Profesionistilor de Golf de la Londra, prin Lordul Halifax, ii acorda tanarului Paul Tomita titlul de profesor. Din 1938 pana la pensionare, in 1975, Paul Tomiţa a servit cu credinţa, dragoste şi daruire cauza golfului romanesc, fiind profesor titular de golf la Country Club. Regele Mihai, membrii ai marilor familii Cantacuzino, Ghica, Brancoveanu, Stirbei, Bibescu, alte mari personalitaţi ale vremii, precum si ambasadorii si diplomatii care frecventau Country Club au mostenit de la Paul Tomita tehnica si maiestria jocului, dar si simpatia fata de acest extraordinar om.

In perioada anilor 1968-1973, la insistentele unor personalitati de peste hotare si sponsorizat de Firma Dunhill, Paul Tomita a reusit sa participe la Campionate Mondiale de Golf organizate in 8 tari.In anul 1968, numarul din 5 decembrie al unei publicatii britanice de specialitate avea ca titlu :

“Paul Tomita – The most remarkable character of the World Cup”. In ultimii sai ani, Paul Tomita s-a retras in satul sau natal – Pianu de Jos – si si-a petrecut pana si ultimele clipe pe terenul de golf – pe atunci nou infiintat – care a fost numit dupa acesta.

Clubul de Golf Paul Tomita a fost inaugurat in anul 1995 cu ajutorul unor impatimiti ai sportului golf. Clubul s-a dezvoltat in fiecare an tot mai mult, au fost aduse imbunatatiri permanente terenului. Momentan Clubul de Golf Paul Tomita organizeaza anual in jur de 24 competiti, inclusiv Campionatul National de Golf. Momentan Clubul de Golf Paul Tomita este singurul teren competitiv din tara care pune la dispozitia jucatorilor un teren de 18 parcursuri.

S-ar putea să te intereseze și: Cazari Cetatea Alba Iuia, Cazare SureanuMormantul Parintelui Arsenie Boca de la Prislop, Cazare Transalpina, Pensiuni Castelul Corvinilor HunedoaraSalina Turda Cazare, Cazare Ocna Sibiului, Cazare Paltinis, Manastirea Ramet, Oferta Cetatea Sarmisegetuza Regia, Cetatea Deva Cazare, Manastirea Afteia