Schi la Păltiniș – Arena Platoş sau Pârtia Oncești

Staţiunea Păltiniş este situată în mijlocul unor păduri de conifere, în centrul României la 32 km de Sibiu, o ora de mers cu masina de Casa Dives, pe coasta nordică a munţilor Cindrel. Păltinişul este cea mai veche staţiune din ţară, nu doar printre cele mai înalte (1442m), fiind înfiinţată în anul 1894 de către Societatea Carpatină Ardeleană a Turiştilor – SKV (Siebenburgischer Karpatenverein). 

Păltinişul este o opţiune interesantă pentru un weekend prelungit destinat sporturilor de iarnă sau plimbărilor prin rezervaţia lezerele Cindrelului la faimoasele lacuri glaciare. Odată ajuns la Păltiniş nu ai cum să te plictiseşti. Poţi să schiezi, să urci crestele împădurite de la Arena Platoş sau Telescaun Păltiniş sau doar să admiri panorama care ţi se deschide în faţă. Fie că stai o zi sau o vacanţă întreagă, un lucru este sigur: te vei bucura, te vei simţi bine, iar Păltinişul îţi va ramane mult timp în inimă. Statiunea este situată pe coasta de nord-est a munţilor Cindrel.

Condiţiile de schi sunt excelente începând din decembrie până în aprilie. Partia Oncesti sau Arena Platos din staţiune este accesibilă pentru toţi împătimiţii sporturilor de iarnă.

Complexul de schi și snowboard Arena Platoș Păltiniș a fost înființat în anul 2010, cu scopul de a oferi turiștilor vacanțe de iarnă într-un resort montan unic în România prin oferta de echipamente și servicii precum școala de schi și de snowboard. Dotările constau în: instalații de teleschi, telescaun și zăpadă artificială, grădinița pe schiuri, pârtiile pentru schiat, snowboard sau sanie, dotate cu benzi transportoare. La baza pârtiilor se află Apres Ski Barul unde au loc petrecerile cu tematici potrivite sărbătorilor din perioada iernii și concursuri cu premii și surprize.

Telescaunul Paltiniş sau Pârtia Onceşti a fost infiinţat în 1971 şi dispune de o instalaţie pe cablu cu un numar de 52 de scaune pentru cate 2 pesoane cu o viteză de 2m/s si 360 de persoane pe ora. Acesta a fost modernizat în anul 2011 şi deseveşte pârtia Onceşti cu o lungime de 1050 metri cu o diferenţă de nivel de 241m, avand 17 stâlpi de telescaun. Pârtia este prevazută şi cu un teleski de 400m pentru începători și copii, cu o diferenţă de nivel de 138m. Pârtia dispune de instalaţie de nocturnă şi deasemenea din anul 2013 a fost dotată cu tunuri de zăpadă. Telescaunul funcţionează pe toată perioada anului, nu numai în sezonul rece, pentru a se bucura de frumuseţea munţilor şi turiştii veniţi la munte în timpul verii nu numai iubitorii sportului de iarnă. Staţiunea se afla la 32 km distanţă de oraşul Sibiu iar legătura se face printr-o şosea moderna şi bine întreţinută ce străbate un peisaj de vis atât pe timp de iarnă cât şi pe timpul verii. Pârtia dispune şi de doua Apresski-uri, unul la baza pârtiei, iar celălalt în vârful pârtiei, la staţia de sosire, cu vedere panoramică extraordinară şi terase exterioare, unde turiştii şi iubitorii sporturilor de iarnă pot servi pe toata durata zilei sucuri, cafele, ceaiuri, ciocolată caldă şi mâncare.

Ideea este împrumutată și adusă la Păltiniș în Județul Sibiu din Austria fiind adaptată cerințelor turiștilor din România care doresc să-și petreacă vacanțele de iarnă la munte într-un mediu dinamic și distractiv. Este un resort de schi adresat copiilor, juniorilor, părinților, bunicilor sau chiar celor care fac performanță pe schi sau snowboard.

S-ar putea să te intereseze și: Manastirea AfteiaPensiune Cetatea Alba CarolinaCazare TransalpinaCazare Castelul CorvinilorPensiuni Ghetarul ScarisoaraMormantul Parintelui Arsenie BocaPensiune Agroturistica Ocna SibiuluiCetatea Deva CazareOferta Cazare Cetatea Sarmisegetuza RegiaRapa Rosie PensiuniCazare SureanuCazare Salina TurdaHotel Teren de Golf Paul TomitaCazare Manastirea StrungariBiserica de Lemn Pianu de SusPensiuni Cetatea Dacica CostestiRezervatia de Zimbrii HategMinele de Aur Rosia MontanaManastirea RametMuzeul Civilizatiei Populare AstraCazare Castelul de LutCetatea Calnic Cazare, Paltinis Cazare